torstai 1. tammikuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2015

Uudenvuodenlupaus: matkablogi

Vuosi vaihtui, eikä minulla ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia. Pari viikkoa sitten tosin kävi mielessä, pitäisikö tänä vuonna liittyä kirkkoon ja alkaa maksaa kirkollisveroa; tuntuu, että tällaisen tavallisen ateistin normaaliverot eivät auta heikompiosaisia niinkuin niiden toivoisi.

Toisaalta rakas parempi puoliskoni ja tuleva vaimoni alkoi jo pari ulkomaanmatkaa sitten ehdotella matkablogin perustamista, jotta saisimme taltioitua yhteiset reissukokemuksemme  ja ennen kaikkea yksittäiset hetket ja tunnelmat paremmin muistiin kuin pelkkiä kuvia räpsimällä on mahdollista.

Kirkko saa odottaa, blogi on pystyssä. Let's hit the road!

Mistä kirjoitamme

En ole aiemmin pitänyt blogia, joten oletettavasti teksti tulee vielä hakemaan muotoaan ja postaukset näkökulmiaan kirjoittelun edetessä. Tarkoituksena kuitenkin on:
  • kirjoitella tunnelmista matkojen varrelta
  • antaa muille sellaisia vinkkejä, joita olisi toivonut itse saavansa
  • pysyä rehellisenä
East Side Gallery, Berliini

Keitä olemme

Pari sanaa myös meistä lienee paikallaan. Olemme kaksi vuotta seurustellut pari, ja yhteisiä matkoja on kertynyt yhdeksän.

Tiedämme kumpikin työmme puolesta, miten ihmiset saadaan ostamaan. Työnkuva ei kuitenkaan auta meitä tippaakaan silloin, kun kyse on halvoista - tai edes jokseenkin kohtuuhintaisista - lennoista, vaan lankeamme samaan ansaan, jonka myyjinä osaamme virittää. Siispä impulssin iskiessä on luottokortin numero vartissa lentoyhtiöllä ja puheenparressamme alkaa toistua "sniiduilu ens kuussa".

Reissaajina olemme kaupunkilomailijoita päästä varpaisiin, eli hiekkarannat ja löhöilylomat eivät ole meidän juttumme. Emme myöskään välitä kierrellä museoissa sen paremmin kuin shoppailuhelveteissäkään, sillä museoissa ei ole elämää ja kaupat ovat tavaraa väärällään kotikaupungissamme Tampereellakin.

Parhaita matkamuistoja meille ovatkin tunnelmat, jotka eri kaupungeista välittyvät. Jokaisella mestalla on oma henkensä, ja tämän blogin yhtenä tavoitteena onkin yrittää saada vangittua edes ripaus siitä tunnelmasta, mikä minkäkin kaupungin yllä leijuu.

Kun kaupungissa on "hyvä ätmös", majapaikka osuu mukavalle seudulle ja kun vielä ruoka- ja juomapuolellakin eteen napsahtelee täysosumia, saadaan se, mitä me reissuiltamme haemme.

Tälle vuodelle on toistaiseksi tiedossa ainakin Pariisin visiitti maaliskuussa sekä Amerikan Route 66 -trippi elokuussa, jolloin kruisaamme myös Las Vegasiin Elvis-papin juttusille. Aika näyttää, kuinka vastustamattomia impulssiostoksia Lentodiilit tänä vuonna tuuttaa Facebookissa uutisvirtaan.

Mukavaa uutta vuotta kaikille!

J & K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti