sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Suositus: Create Trips -sovellus

Raswaa koneeseen

Jos yksi asia ennen matkaa on ylitse muiden, se on ravintoloiden etukäteisfiilistely ja paikantaminen kartalla.

Rakastamme burgereita, siipiä ja pizzaa (ja minä niiden lisäksi laatuoluita), joten aina ennen reissua googlailemme päät märkinä kohdekaupungin rasvasyöttölöitä ja craft beer -juottoloita.

Pystyssä pysyy.Must See & Eat

Meillä on aina ennen reissuja tapana rakentaa ikioma Must See & Eat -kartta, johon merkkaamme pakollisten nähtävyyksien lisäksi myös kaikki hyvältä vaikuttavat safkapaikat.

Kaupunkilomalla tulee aina haahuiltua ja eksyiltyä ympäri kyliä, joten ravintoloiden etukäteisbongailu palkitsee juuri silloin, kun matkalaisten verensokerit alkavat laskea. Laskevien verensokeriarvojen pahin vihollinenhan on skenaario, jossa kiukunpuuska on jo tosiasia, mutta lähistön ruokahuollosta vastaavat vain Hard Rock Cafe, ylikansalliset rysät tai "paikalliset" ravintolat, joissa ei ole koskaan käynyt yhtä ainutta paikallista asiakasta ja joiden ulkoständeissä lukee "Tourist Menu".

Kaikilla mausteilla.

Safkakartta pelastaa

Nälän yllättäessä safkakartta on pelastus, sillä se kertoo yhdellä vilkaisulla, missä on lähin siipijointti.

Ongelma tällaisen safkakartan tekemisessä on kuitenkin työläys. Etukäteen veden kielelle saavia ruokapaikkoja löytyy kyllä netistä yllin kyllin, mutta niiden kaikkien osoitteiden kirjaaminen ja kartalle asettaminen vaatii vaivaa. There's got to be a better way!

Aamiaisburger.


Create Trips

Latasin ilmaisen Create Trips -iPhone-sovellukseen jo noin vuosi sitten, mutta tajusin appsin parhaan ominaisuuden vasta viikko sitten, kun googlailimme yhtenä iltana ruokapaikkoja tulevaa Pariisin reissuamme varten. Katri etsi iPadiltä burger-mestoja, ja minä yritin löytää hyviä craft beer -paikkoja lueskelemalla kännykällä tätä, tätä ja tätä.

Pariisin (kuten niin monen muunkin kaupungin) on viime vuosina vallannut käsityöläisolutbuumi. Kiinnostavia paikkoja on perustettu niin paljon, että niiden paikantaminen kartalta veisi pienen ikuisuuden. Niinpä mieleeni juolahti Create Trips: "oiskohan se niin fiksu sovellus, että sillä sais nää craft beer -mestat kartalle?" Olihan se!

Siltä istumalta naputtelin kartalle Pére-Lachaiset, Sacré-Cœurit ja muut pakolliset kohteet, ja lisäsin sekaan ravintoloita sitä mukaa kuin Katri niiden ranskankielisiä nimiä luontevasti lausui.

Tältä karttamme näytti jo vartin naputtelun jälkeen:


On mistä valita.


Offline-kartta on puoli-ilmainen

Helpompaa ja nopeampaa ei oman kartan tekeminen voi olla. Koko homman kruunaa vielä se, että Create Trips -kartasta voi ostaa offline-version, jolloin karttaa voi käyttää myös ilman nettiyhteyttä. Meidän karttamme maksoi 1,99€. Wifi-yhteydellä käyttö on ilmaista.

Tätä sovellusta ei voi kuin suositella!


Offline-kartan avulla on helppo löytää tiensä Törkyiseen Sladdiin.

2 kommenttia:

  1. Itse olen vannoutunut Stay.com käyttäjä, ja pelittää paremmin kuin Create...
    /hartikainen

    VastaaPoista
  2. No jumalaare, latasin tuon samantien ja äkkiseltään vaikuttaa ylivoimaisesti paremmalta. Tuhannet kiitokset vinkistä! -Jari

    VastaaPoista